maandag 12 januari 2015

Gelezen: Sandra Brown: Het einde van de onschuld.


Genre: Waargebeurd.
Jaar: 2008. Vertaald door House of Books

Flaptekst:
Sandra Brown was acht jaar toen haar vriendin en buurmeisje de twaalfjarige Moira Anderson in 1957 uit Coatbridge (Schotland) verdween. Moira is sindsdien nooit meer gezien.
Vele jaren later bekent de vader van Sandra dat hij bij de verdwijning van het meisje betrokken was.
Ontsteld en gefascineerd begint Sandra in de zaak te spitten en ontdekt dat haar vader bekend stond als pedofiel. Iedereen wist het en zelfs de politie was ervan op de hoogte. De afschuwelijke puzzelstukjes die ze uiteindelijk aan elkaar weet te passen overtuigen Sandra van het feit dat haar vader inderdaad vijftig jaar geleden voor Moira's verdwijning verantwoordelijk is geweest.
Het einde van de onschuld is het explosieve verhaal van Sandra's zoektocht in een poging het mysterie te ontrafelen en ervoor te zorge. Dat er recht wordt gedaan.

Mijn mening: ik moest het boek echt af en toe wegleggen om erover na te denken. Hoe gruwelijk is het als je met deze jeugdherinngeringen moet leven. Vriendinnetjes die niet meer met je willen spelen omdat je vader zo raar doet. Hij doet dingen die niet kunnen.
Een moeder die hem de hand boven het hoofd hield en maar weer dacht dat het goed zou komen. Naarmate het verhaal vordert blijken er heel veel slachtoffers van deze man te zijn en heeft hij bij drie vrouwen kinderen.
En heel eerlijk bij mij kwamen er ook gevoelens van woede maar ook verdriet.. Ik denk dat je het gelezen moet hebben om er iets zinnigs over te zeggen.
De schrijfstijl was overigens wel goed. Soms wat ingewikkeld omdat er nogal veel namen in staan. Maar dat deed niets af aan dit waargebeurde verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten