vrijdag 2 januari 2015

Gelezen: Marian Keyes: Betrapt

Flaptekst: Wat te doen als de kans op wraak je in de schoot wordt geworpen.


Achterop het boek wordt uitgelegd over wie het gaat, met een korte persoonsbeschrijving.


Het boek bestaat uit verschillende delen. Aanvankelijk dacht ik dat elke persoon een deel kreeg, maar in de loop van het boek als je de personen leert kennen, blijkt dit niet zo te zijn.


De eerste persoon is Gemma. Ze krijgt een telefoontje van haar moeder dat haar vader haar verlaten heeft. Wat het doet met haarzelf en haar moeder wordt heel luchtig beschreven. Afgewisseld met emails aan haar vriendin.
Nog niet zo lang geleden was haar relatie met Anton uit, die ze kwijtraakte aan een andere vriendin, Lily. Ze trekt tijdelijk bij haar moeder in, die de weg kwijt is en niet kan accepteren dat haar man met een jongere vriendin samenwoont.


De tweede persoon is Jojo. Zij is literair agent. Erg boeiend om te lezen dat manuscripten per opbod worden verkocht aan uitgevers. Schrijvers krijgen daar een voorschot van en later nog weer de royalties. (Het verhaal speelt in Ierland)
Ze gaat vreemd met haar baas Mark. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.


De derde persoon is Lily, de vriendin van bovengenoemde. Zij heeft een relatie met Anton en zij hebben samen een dochtertje.
Ze werd op straat overvallen toen ze in verwachting was en om dat te verwerken besloot ze om een boek te gaan schrijven.
Dat boek wordt vervolgens uitgegeven met hulp van Jojo en later in het verhaal komt ze haar vroegere vriendin weer tegen want ook ZIJ gaat een boek schrijven.


Mijn mening: Erg leuk hoe de verhaallijnen van de diverse personen later bij elkaar komen. Schrijfstijl vond ik erg prettig en de gevoelens van de personages werden luchtig beschreven. Wel erg veel namen van personen, die ze in het voorbijgaan tegenkwamen, maar niet echt een rol hadden in het verhaal.
Niet een boek waar je veel over na hoeft te denken. Het is ontspannend lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten