vrijdag 30 januari 2015

Gelezen: Cathy Kelly: Iemand als jij


Genre: Roman
Jaar: vertaling 2001

Flaptekst: Emma, Leonie en Hannah ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Egypte en worden de dikste vriendinnen. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond zoeken zij steun en troost bij elkaar om het hoofd te bieden aan hun persoonlijke problemen. Alle drie willen ze hetzelfde bereiken in het leven- gelukkig worden.

Voor de pas getrouwde Emma betekent geluk omtsnappen aan haar dominante vader en zelf een gezin stichten. Ze verlangt wanhopig naar een baby, maar het lukt maar niet om zwanger te worden.
Leonie is gescheiden, ergens in de veertig en moeder van drie tieners. Ligt de ware liefde, die zij in haar passieloze huwelijk miste, nog ergens voor haar in het verschiet?
De mooie onafhankelijke Hannah is eenzaam nadat de man van wie zij hield haar in de steek liet. Nu kiest Hannah voor geld en zekerheid en op opwinding van het vrijgezellenleven.

Terwijl Emma, Leonie en Hannah hun wensen en verlangens in de loop der jaren proberen te verwezenlijken, delen zij hun diepste gedachten en meest intieme geheimen met elkaar.

Over de auteur: Cathy Kelly is de bestsellerschrijfster van Zoenoffer en Opzij. Zij woont in Wicklow, Ierland, waar ze werkt als journaliste.

Mijn mening: een heel fijn boek voor tussendoor. Ik denk wel een echt vrouwenboek over vriendschap en relaties van drie vriendinnen, met hun ouders en kinderen en natuurlijk mann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten