zaterdag 7 maart 2015

Gelezen: Tess Gerritsen: De leerling


Genre: Thriller
Jaar: 2005 in het Nederlands.
Flaptekst: Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd 'De Chirurg', die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta....

Mijn mening: Als tip gekregen om te lezen, als vervolg op de chirurg. En het was bloedstollend spannend. Heel moeilijk om iets te zeggen zonder iets over de inhoud te verklappen.
De personen werden verder uitgediept, het gemis van de samenwerking tussen Rizolli en Moore was mooi aanwezig en ook zijn angst dat zijn vrouw opnieuw iets zou overkomen.
De angst van Rizolli was zelfs bijna voelbaar, ondanks dat zij de koelbloedige rechercheur moest blijven. Misschien toch wel langzaam verslaafd aan het worden voor deze serie! Een dikke vijf sterren!

***** van de vijf :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten