donderdag 5 februari 2015

Gelezen: Tami Hoag: De laatste engel


Genre: thriller
Jaar: vertaling 2006

Flaptekst: Ze zat wijdbeens op de bank, opgezet als een levensgrote pop, de ogen open alsof ze nog steeds televisie zat te kijken.

Het is zo'n afschuwelijke misdaad dat zelfs de meest geharde rechercheurs erdoor zijn geschokt. De moorden op de familie Haas laten een onuitwisbaar litteken achter op de hechte gemeenschap van Minneapolis. Iedereen is het erover eens dat de veroordeling van de seriemoordenaar Karl Dahl het begin kan zijn van de verwerking.
Alleen rechter Carey Moore staat de veroordeling nog in de weg. Wanneer Moore door een onbekende wordt overvallen, krijgen de rechercheurs Sam Kovac en Nikki Liska de opdracht het onderzoek te leiden. Dan wordt de rechter ontvoerd. Is iemand bezig met een gruwelijke wraakactie?

Mijn mening: Heel erg verrassend. Niet alleen berust op de feiten maar duidelijk rechercheurs met menselijke trekken. Fijne schrijfstijl, levendige dialogen, ondanks de spanning ook nog humor.
Ik leefde echt met de mensen mee en daardoor kon ik het boek maar moeilijk aan de kant leggen. Net als bij Doodsengel. Natuurlijk leuk omdat het dezelfde rechercheurs waren maar ze zijn echt los van elkaar te lezen.
En veel boeiende onverwachte wendingen. Voor mij dik 5 sterren!

***** Vijf sterren dus :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten