maandag 23 november 2015

Gelezen: Schijnwereld: Marianne en Theo Hoogstraten

Schijnwereld

Genre: Literaire thriller
Jaar: 2011
Samenvatting: Wanneer journaliste Francesca s nachts na een trouwfeest naar huis rijdt, wordt de weg geblokkeerd door een groep jongeren die ambulancepersoneel bedreigt. Francesca ziet er een artikel in en stapt uit om beter te kunnen zien wat er gebeurt. Haar oog valt op een dvdtje dat op de grond tussen de struiken is beland. Voordat ze het de volgende dag aan de politie geeft, bekijkt ze de inhoud: portretfotos van kinderen, met daarachter een aantal bestanden met een toegangscode die ze niet kan kraken. De dag daarop ontvangt ze een anonieme dreigbrief. Dvd vernietigen, geen verder onderzoek, staat erin. Ondanks de bedreiging probeert Francesca achter de identiteit van de kinderen op de dvd te komen. Na enig speurwerk weet ze twee meisjes te vinden, vriendinnen van wie er een verdwenen blijkt te zijn. Voor ze het weet bevindt Francesca zich in een wespennest van maffiosi en handelaren in kinderporno met vertakkingen tot in de hogere regionen van politie en justitie. En waar ze zich ook probeert te verschuilen, ze weten haar altijd te vinden...

Mijn mening: Het verhaal begint meteen spannend en eigenlijk blijft dat ook zo. Ik kon me goed inleven in de hoofdpersonen. Dat blijf ik zeggen omdat ik dat heel graag heb als ik iets lees.
Het is vlot geschreven en de dialogen vind ik ook erg goed. De personen komen echt tot leven. Waar ik niet goed tegen kan is een open einde. Ik begrijp dat er geen vervolg is.
Zelf schrijf ik ook samen met mijn man (Jara Lee) En als ik het gevoel heb dat ik meer moet met een persoon dan komt er nog een deel. Ik had het al zo te doen met dat jonge meisje en aan het einde leek alles weer opnieuw te beginnen. Dat vond ik een beetje jammer. Wel graag gelezen!

*** drie van de vijf sterren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten