donderdag 21 januari 2021

Gelezen"De laatste brief: Rebecca Yarros

 










Genre: feelgood roman

Jaar: 2019

Samenvatting:  Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen. Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem.

Mijn mening: In de eerste instantie grijpt het verhaal meteen aan. Het wordt beleefd vanuit de twee hoofdpersonen Ella en Becket. De wisseling is steeds om de paar hoofdstukken en het is in de ik vorm geschreven, afgewisseld met hun briefwisseling, die als rode draad in het verhaal aanwezig is. 

Jammer dat het geheel allemaal wat lang duurt. Er wordt lang om de hete brei heengedraaid. De uiteindelijke liefdescenes halen de heftigheid uit het verhaal weg. Uiteindelijk neemt het verhaal een heel andere wending, die ik persoonlijk wat te heftig vindt waardoor het verhaal toch lager scoort dan ik in het begin van het verhaal dacht. Wel een voldoende. De schrijfstijl is prettig en het verhaal leest wel fijn.

*** drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten