zondag 17 januari 2021

Gelezen: Het meisje in de witte kimono: Ana Johns

 










Genre: Roman/ historisch

Jaar: 2020

Samenvatting: Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Mijn mening: Volledig meegesleurd in dit ontroerende verhaal. Het verhaal speelt in het heden en in het verleden en het laat je absoluut niet meer los. In een sneltreinvaart gelezen en overdonderd.

Als kijker van "Spoorloos" heeft dit mij tot de laatste letter geroerd. De menselijke emoties kwamen heel dichtbij omdat we er op zeker moment allemaal mee te maken om je ouders te verliezen. Maar wat als er een brief opduikt en je niet meer aan je vader kunt vragen hoe het zit? 

Een bijzonder emotioneel verhaal gebaseerd op historische feiten. In het nawoord zul je zien dat alles klopt. Echt een aanrader! Zakdoeken bij de hand houden! Deze blijft mij nog heel lang bij!

***** vijf van de vijf sterren! :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten