vrijdag 15 januari 2021

Gelezen: Voortvluchtig: Louise Bagshaw

 










Genre: roman 

Jaar: 2010

Samenvatting: Als tieners worden Will en Melissa hartstochtelijk verliefd, maar door tussenkomst van haar familie wordt de relatie beëindigd. Melissa stort zich op haar studie; Will gaat verbitterd in het leger. Jaren later is zij docente in Oxford en hij miljonair in New York, twee verschillende werelden.

Dan wordt de verloofde van Melissa zomaar neergeschoten, en Will is de enige die het verband ziet tussen deze moord en de verdachte dood van Melissa's vader, een professor die een aantal jaar daarvoor is gestorven. Bovendien weet hij wie het volgende doelwit zal zijn: zijn eerste grote liefde… Samen slaan Will en Melissa op de vlucht, op de hielen gezeten door de meedogenloze Lola Montoya, een nietsontziende huurmoordenaar, met slechts één zwakke plek: Will Hyde.

Mijn mening: Tegengekomen in mijn eigen boekenkast. Het enige boek van deze schrijfster dat vertaald is in het Nederlands. Het leest heel vlot weg. Er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar die uiteindelijk samenkomen. Het boek is spannend en onderhoudend. Je wilt absoluut weten hoe het afloopt.

De personages blijven door de acties wel wat oppervlakkig, maar bevat wel hier en daar romantiek. Een niet al te gangbaar liefdesverhaal.

*** drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten