dinsdag 29 maart 2016

Gelezen: Breekbaar: Lisa Unger

Breekbaar

Genre: Thriller
Jaar: 2010
Samenvatting: Maggie weet niet wat ze hoort als haar man, hoofdrechercheur bij de politie, denkt dat hun zoon Ricky iets met Charlene's verdwijning te maken kan hebben. Ze probeert hem gerust te stellen door te zeggen dat Ricky ondanks zijn zwarte kleren en tatoeages toch echt een zoon van zijn vader is. Dan beseft ze dat juist dát Jones' grootste angst is.

Wat houdt haar man voor haar verborgen? Heeft zijn geheim Charlene in gevaar gebracht en Ricky verdacht gemaakt? Kent ze haar man eigenlijk wel? De geheimen rond de verdwijning van een ander meisje, twintig jaar geleden, vormen een bedreiging voor alles wat Maggie lief is. Tegen de zin van velen, die het verleden liever laten rusten, gaat Maggie op zoek naar de waarheid voordat de leugens haar wereld doen instorten.

Mijn mening: Nog nooit eerder iets van deze schrijfster gelezen. Wat ik mooi vindt aan dit verhaal is dat heden en verleden elkaar raken. Als lezer weer je al heel snel wie wat gedaan heeft, maar de gevoelens van de hoofdpersonen maken hem levensecht.
Van zowel daders als slachtoffers en de verschillende manieren waarop de personages reageren en met elkaar omgaan. Dat maakt het voor mij tot een goed boek!

***** vijf van de vijf sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten