woensdag 18 maart 2020

Gelezen: Natan Z: Arjan Alberts



Genre: thriller
Jaar: 2019
Samenvatting: Acht moeders van jonge kinderen zijn om het leven gebracht. Ieder van hen leed aan een ongeneeslijke ziekte. De dader, Natan Z., zit veilig in een kliniek, maar dreigt door een fout van Justitie vroegtijdig vrij te komen.
Tijdens het proces doet zijn advocaat Reinier een gruwelijke ontdekking. Tegelijkertijd neemt de jonge
therapeute Suus levensgevaarlijke risico's op de afdeling waar Natan vastzit en werkt Hannah, echtgenote van Reinier en een bekende schrijfster, in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman… over Natan. In het afgelegen
landhuis ontdekt ze iets dat ieders voorstellingsvermogen te boven gaat.
.
Mijn mening: Het verhaal is opgebouwd in vrij korte hoofdstukken en wordt beleefd vanuit verschillende perspectieven. Als lezer word je meegesleurd in een razend spannend verhaal boordevol verrassende wendingen. Het boek heeft mij aangenaam verrast en het is bijna met geen mogelijkheid weg te leggen.
Een wereld binnen een tbs kliniek waar eigenlijk niet veel over geschreven is maar wat best dichtbij de werkelijkheid zou kunnen liggen. Veel thrillers gaan over een moordonderzoek of het zijn verhalen waarbij rechercheurs de hoofdrol spelen. Dit boek laat iets heel anders zien en smaakt absoluut naar meer! Heel graag gelezen!

*** vier en een half van de vijf sterren :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten