zaterdag 28 maart 2020

Gelezen: Leugens in de lente: Nanda Roep



Genre: roman
Jaar: 2020
Samenvatting: Drie vrouwen, één ongeluk
Manja is vroeg weduwe geworden en keert terug naar haar roots met haar jonge zoon.
Ilya's huwelijk blijkt niet te zijn wat ze dacht en die schok komt ze nauwelijks te boven...
Ineke wil het liefste van alles de relatie met haar zoon en kleindochter herstellen.
Op het eerste oog delen de vrouwen niets met elkaar, en toch delen ze álles.

Mijn mening: Het boek draait om een behoorlijk aantal personen die in hetzelfde dorp wonen. Elk van hen heeft een geschiedenis en gaandeweg het verhaal leer je ze goed kennen en hoe ze in het leven staan. Over de omgeving wordt niet heel veel beschreven behalve dat ze in het dorpje Driestenen wonen en waar iedereen elkaar kent. Dat en een aantal schokkende gebeurtenissen verbindt de personages met elkaar.
In het begin van het verhaal lijkt het of de schrijfster heel veel wil vertellen waardoor het wat van de hak-op-de-tak springend start en moet je je hoofd er goed bijhouden. Maar naarmate het verhaal op gang komt lijkt dat te verdwijnen en word je meegesleurd in de levens van de personages.
Het verhaal is goed verzonnen en leest heel fijn. Wel staan er woorden in die zijn samengevoegd tot geheel nieuwe woorden die eigenlijk het verhaal een beetje naar beneden halen omdat het wat kinderlijk overkomt. Maar dat is persoonlijk. Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat een ander zich daaraan stoort. Het is een heerlijke feel-good roman met goed uitgewerkte personages en een goed plot.

*** drie van de vijf sterren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten