woensdag 16 december 2015

Gelezen: De vuurtoren: Jan en Sanne Terlouw

De vuurtoren

Genre: Literaire thriller
Jaar: 2010
Samenvatting: Leonie Reders raakt tot over haar oren verliefd op Lars, een natuurkundig ingenieur. Ze trouwt met hem, maar kort na de bruiloft is Lars spoorloos. Natuurlijk zet het intussen ervaren speurdersduo Reders & Reders alles op alles om hem te vinden, maar de een na de ander die licht in de zaak kan brengen, wordt omgebracht. Leeft Lars nog? Bij Leonie wisselen vlagen van wanhoop en momenten van grote daadkracht elkaar af. Haar vader Job zet alles opzij om het mysterie te helpen oplossen. Waar komt die neergestoken student in de Massegast vandaan? Hebben gebeurtenissen in het verleden ermee te maken?

Mijn mening: Ik miste toch een stukje diepgang wat er in de andere delen wel was. Leonie wordt verliefd, trouwt en raakt zwanger. Niks mis mee.. maar ik had het leuker gevonden als het wat romantischer geweest zou zijn. Lars kwam uit het niets opdagen. Dat vond ik jammer.
De loop van de rest van het verhaal had namelijk die diepgang wel weer. Het gemis van haar man en de oude bekenden, die er weer bij kwamen maakten het wel weer goed. Leuke dialogen, humor waren ook weer aanwezig. Al met al wel weer graag gelezen!

*** drie van de vijf sterren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten