maandag 16 januari 2023

Gelezen: Wie zonder zonde is: Bo Svernström

 









Genre: thriller

Jaar: 2020

Samenvatting: Als elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn speelkameraadje met een blok beton. Ondanks het technische bewijs dat er werd gevonden, kwam het vanwege zijn leeftijd nooit tot een veroordeling. Als volwassene leidt Robert een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft?

Tegelijkertijd wordt er in Roberts oude woonwijk in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?

Mijn mening: Dit deel is veel beter dan de vorige. Je leert de personages nog beter kennen, zonder dat er in vervelende herhalingen gevallen wordt en ook de nieuwe personages om wie het verhaal draait worden goed uitgewerkt, waarin ook nog eens de spanning flink wordt opgevoerd. Net als je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, ontaard het verhaal in een complete chaos. Ik was bang om er zelf in te verdwalen maar het ging net goed, precies op tijd was daar de verrassende afloop. Een echte pageturner. Een aanrader!

***** vijf van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten