maandag 9 januari 2023

Gelezen: Het brievenspoor: Tracy Rees

 









Genre: roman

Jaar: 2022

Samenvatting: Op het landgoed van haar familie vindt de achtjarige Aurelia een baby in de sneeuw. Ze haalt haar ouders over het kind te adopteren en noemt haar Amy Snow. De twee meisjes groeien op als zusjes, maar als Aurelia op haar drieëntwintigste overlijdt wordt Amy onmiddellijk van het landgoed verbannen. De familie heeft haar nooit gemogen en zelfs de bedienden kijken op haar neer.

Amy’s wereld stort in. Aurelia was alles wat ze had. Maar dan blijkt dat Aurelia haar een bijzondere erfenis heeft nagelaten: een mysterieuze reeks brieven met geheime aanwijzingen. Als het Amy lukt om de zoektocht te voltooien, wacht haar een ontdekking die haar leven voorgoed zal veranderen...

Mijn mening: Een heel fijn boek om te lezen. Het speelt zich af begin negentiende eeuw in Engeland. Het verhaal is sfeervol en je leert de verschillende personages kennen vanuit de beleving van Amy Snow. Het is in de ik vorm geschreven. Wat een klein beetje stoort zijn de herhalingen van dingen die je al lezende te weten komt. Toch is het verhaal boeiend genoeg om het tot het einde uit te lezen.

*** drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten