zaterdag 23 juli 2022

Gelezen: De wet en de leugen: John Hart

 









Genre: thriller

Jaar: 2007

Samenvatting: Met gemengde gevoelens verneemt advocaat Work Pickens dat het lijk van zijn vader Ezar is gevonden, ruim een jaar na diens plotselinge verdwijning. Ezra Pickens, een machtige man met vele vijanden, blijkt te zijn vermoord.

Work probeert te ontdekken wie de dader is,maar hij wordt afgeleid door zijn verbitterde echtgenote, zijn ongelukkige jeugdliefde en zijn getraumatiseerde zus Jean. Work werd door zin dominante vader gekleineerd, maar Jean is veel zwaarder beschadigd. Heeft dat geleid tot vadermoord?
Terwijl de druk op Work toeneemt, worstelt hij met familiegeheimen en troebele herinneringen. Met de moed der wanhoop vecht hij door om Jean te redden, zijn naam te zuiveren en zijn verloren liefde te herwinnen.

Mijn mening: Een verrassend boek. Het is in de ik vorm geschreven en je leert daarom de hoofdpersoon heel goed kennen. Een verhaal boordevol trauma's maar het verveelt absoluut niet. Het uiteindelijke plot is dan ook een complete verrassing. Ik zag het einde beslist niet aankomen omdat de pijlen op andere daders gericht waren. Knap geschreven origineel.

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten