zaterdag 2 juli 2022

Gelezen: De babysitter: Joy Fielding

 










Genre: thriller

Jaar: 2005

Samenvatting: Juriste Amanda krijgt een verontrustend telefoontje van haar ex-man, de advocaat Ben Myers: haar moeder is gearresteerd op verdenking van moord. Moeder en dochter hebben al jaren geen contact meer met elkaar en wonen vele kilometers van elkaar. Op aandringen van Ben vliegt Amanda toch naar huis. Haar moeder weigert echter haar daad toe te lichten: het lijkt alsof ze een willekeurige man in een hotel heeft gedood, maar Amanda en Ben kunnen dat niet geloven. Amanda is geschokt, zowel door de houding van haar moeder, die een groot geheim lijkt te verbergen, als door haar gevoelens voor Ben.

Ze duikt in het verleden van haar moeder en komt na al die jaren weer in contact met haar vroegere babysitter. Maar de onthutsende ontdekkingen die Amanda doet, zijn niets vergeleken met het allergrootste geheim; dat van haar moeder en van haar oppas...

Mijn mening: Niet een thriller boordevol actie maar eentje die zich langzaam ontvouwt. Een verhaal waar niets is wat het lijkt. Je leert de hoofdpersonages heel goed kennen en telkens weer loopt het anders dan je kunt bedenken. Je kunt je goed inleven in de hoofdpersonage Amanda. Een goed spannend familiedrama. Een aanrader.

***** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten