dinsdag 2 november 2021

Gelezen: Hello honey, are you there? Elly van Driel

 









Genre: waargebeurd

Jaar: 2021

Samenvatting: Wat als je als vrouw er alleen voor komt te staan? Vind je dan weer iemand waar je je leven mee wilt delen? Wil je dat wel? En hoe weet je of hij betrouwbaar is?

Pam reist na de dood van haar man de wereld rond. Tijdens haar vier maanden durende trektocht door Zuid-Amerika raakt ze via internet bevriend met George. Vanaf het begin twijfelt ze sterk aan zijn oprechtheid en waarschuwen vriendinnen haar voor scammers (internetoplichters). Toch geniet ze van het contact en raakt ze in de ban van deze man.

Dan vraagt George listig om geld en verandert alles. Via een bevriende relatie schakelt Pam de FBI in, die hun correspondentie gaat volgen. Er ontspint zich een kat en muisspel. Als ze Peru wil verlaten om naar Ecuador te vliegen wordt ze bij de douane aangehouden en ontstaat er een hachelijke situatie. Gaat het de FBI nog lukken om deze man -of is het een organisatie- te pakken?

Mijn mening: Dit waargebeurde verhaal laat zien hoe je kunt worden opgelicht. Het is niet in de ikvorm geschreven. Terwijl de schrijfster een rondreis maakt door Zuid-Amerika, wordt ze per messenger en mail beziggehouden. Het verhaal is kleurrijk en je krijgt als lezer echt een beeld van de maandenlange tocht door een kleurrijk land. De schrijfstijl is boeiend en beeldend terwijl je tegelijkertijd de spanning voelt die Pam doormaakt door het contact met George, haar twijfels en hoe graag ze eigenlijk wil dat het gewoon een oprechte man is met wie zij iets op kan bouwen. Het uiteindelijke einde is schokkend te noemen. Goed dat het op papier staat want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Voor iedereen die op internet zit, een goede waarschuwing. Ik heb me er wel op betrapt dat ik het laatste stuk van de reis hier en daar wat sneller ben gaan lezen omdat ik zat te wachten op de ontknoping. Een aanrader om door te lezen! En te onthouden dat je er zomaar in kunt trappen. 

*** drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten