maandag 8 november 2021

Gelezen: de duisternis tussen ons: Rolf en Molly Börjlind

 








Genre: thriller

Jaar: 2021

Samenvatting: Tijdens een winderige week in oktober verrast de 25-jarige Emmie haar ouders in hun huis in de archipel van Stockholm. Ze wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, die verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk.

Om verder te kunnen met haar leven, heeft ze duidelijkheid nodig, maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. Haar moeder reageert kil, haar ouders maken ruzie en het eens zo prachtige huis is in verval geraakt.

De dichtstbijzijnde buurman is een bejaarde kunstenaar, die in een oude vuurtoren woont. Tijdens een bezoek aan zijn studio ziet Emmie een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis ziet ze dat het een portret is van Robin en haarzelf, uit de zomer dat haar broertje verdween…

Mijn mening: Je hebt niet het idee dat je een boek van een schrijversduo leest. Het verhaal is geschreven in de ik vorm en wordt beleefd vanuit Emmie, de hoofdpersonage. Mij heeft het geboeid tot de laatste letter en heb het bijna in één adem uitgelezen. Een verhaal waar niets is wat het lijkt. Een familiedrama en tot op de laatste bladzijde weet je nog niets. Knap geschreven en bedacht. Wat is er waar en wat is er niet waar? Die vraag blijf je jezelf stellen tijdens het lezen. Net als je denkt dat je het weet verandert alles. Ik heb genoten van dit boek.

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten