vrijdag 19 februari 2021

 









Genre: roman

Jaar: 1997 vertaald in 1998

Samenvatting: Rebecca heeft net een ongelukkige liefde achter de rug als haar gevraagd wordt de biografie van Tilda Franklin te schrijven. Ze raakt volkomen in de ban van het veelbewogen leven van deze alom gerespecteerde vrouw. Het publieke leven van weldoenster Tilda is gemeengoed, maar haar persoonlijke geschiedenis is een mysterie voor bijna iedereen.

Tilda was jong in de roerige jaren aan het begin van deze eeuw. De twee wereldoorlogen en de Spaanse Burgeroorlog hebben diepe sporen nagelaten in haar persoonlijke en openbare leven. Zelf als ongewenst kind geboren op het Engelse platteland, ontfermt Tilda zich later in haar leven over de vele ontheemde en verweesde slachtoffertjes van oorlog en geweld.

Mijn mening: Heden en verleden lopen naast elkaar. Soms is het niet helemaal duidelijk, maar toch word je helemaal meegesleurd in het verhaal. Een familiedrama wat zich langzaam ontvouwt en doorspeelt in het heden. Een deel in de ik vorm en een deel niet. Van deze schrijfster meer boeken gelezen, deze trof ik aan in de eigen kast. Niet de beste maar wel een voldoende. 

*** drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten