zondag 12 april 2020

Gelezen: Een vreemde in huis: Shari Lapena

Een vreemde in huis
Genre: thriller
Jaar: 2017
Samenvatting: Je bent thuis, wacht tot je man thuiskomt van zijn werk. Je kookt een lekkere maaltijd, kijkt ernaar uit hem te zien en te horen hoe zijn dag was. Hij kan elk moment komen.
Dat is alles wat je je herinnert.
Je wordt wakker in het ziekenhuis, zonder enig idee hoe je daar beland bent. Ze zeggen dat je een ongeluk had; je verloor de controle over je stuur terwijl je veel te hard reed in een gevaarlijke buitenwijk.
De politie start een intensief onderzoek en gaat ervan uit dat je iets in je schild voerde. Maar je echtgenoot weigert dat te geloven. Je beste vriendin twijfelt. En zelfs jij kan niet achterhalen wat er die nacht gebeurd is...

Mijn mening: Het verhaal begon eigenlijk heel goed. Je leert de personages goed kennen. Het verhaal wordt voornamelijk beleefd vanuit drie personen en de recherche die onderzoek doet.
De schrijfstijl is fijn en geschreven in de derde persoon. Wel vind ik sommige dingen te lang duren waardoor de aandacht iets verslapt. Een thriller die het NET niet is. Het idee is wel heel goed en er zitten wel wat verrassingen in, maar uiteindelijk is het te voorspellend geschreven. Een voldoende.

Drie van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten