dinsdag 17 oktober 2023

Gelezen: Wild: Harlan Coben

 









Genre: thriller

Jaar: 2020

Samenvatting: Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in de bossen, een kleine jongen. Hij was volkomen verwilderd en had geen idee wie hij was of hoe hij in de bossen terecht was gekomen. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt.

Nu is er weer een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand is er zeker van of het meisje niet gewoon een soort uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Zelfs haar eigen vader lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Maar strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Haar kleinzoon weet te vertellen dat Naomi vreselijk werd gepest op school en naarmate ze steeds meer verhalen van hem hoort, wordt Hester alleen maar bezorgder. Ze belt Wilde, die met zijn militaire achtergrond en grote kennis van veiligheidsnetwerken vast wel weet wat hij moet doen. Maar zelfs Wilde kan Naomi niet vinden. Als er na vier dagen vertwijfeld zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet/wilde dat het vermeende verstoppertje spelen in een geheel nieuwe, verontrustende en mogelijk gruwelijke fase is beland.

Mijn mening: Een verhaal boordevol verrassingen en goede personages. Daar houd ik erg van. De spanning wordt goed opgebouwd en pas op de laatste bladzijden kom je achter het waarom. In dit verhaal had het alles te maken met het verleden. Boeken van deze schrijver zijn toch heel moeilijk weg te leggen. De beschrijvingen zijn precies lang genoeg en er komen niet veel herhalingen of oeverloos gedoe voor. Ik ga zeker weten meer van deze auteur lezen! Er zijn er nog genoeg! beslist aanraders!

****8 vijf van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten