woensdag 22 februari 2023

Gelezen: Wie het eerst komt: Bo Svernstrőm

 









Genre: thriller'

Jaar: 2023

Samenvatting: Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf vermoord wordt aangetroffen in een zomerhuis, worden hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team ingeschakeld. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht van de ontvoering – tot twee van hen ook dood worden aangetroffen in hetzelfde zomerhuis, terwijl de derde nergens te bekennen is...

In een van de kasten treffen Carl en zijn team een jonge, blinde, met bloed besmeurde vrouw aan. Haar getuigenis is de enige aanwijzing in deze chaotische zaak. Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt opgepakt, hoort de politie een heel ander verhaal. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?

Mijn mening: Het hoofd erbij houden. Het is een heel chaotisch verhaal waarin je werkelijk geen idee hebt wie de dader is. Het is in dit geval chaotisch in de goede zin van het woord want ik denk dat het de bedoeling is geweest van de schrijver. Wel gaat hierdoor het privéleven van de rechercheurs een kleinere rol spelen, het blijft boeiend en je wilt doorlezen omdat je wilt weten hoe de vork in de steel zit. Het einde zie je dan ook totaal niet aankomen! Spannend tot de laatste bladzijde! Een aanrader!

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten