zondag 25 april 2021

Gelezen: De verre kolonie: Tamara McKinley

 









Genre: roman (deels historisch)

Jaar: 2012

Samenvatting: Wanneer George Collinson de intrigerende Eloise in Sydney ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Eloise is getrouwd met Edward Cadwallader, in alles de tegenpool van George en in staat tot gruwelijke daden. Edward zou nooit toestaan dat Eloise hem zou verlaten. Kilometers verderop staat de jonge Mandawuy, de laatst overgeblevene van zijn Aboriginal stam, voor een beslissing die zijn leven zal bepalen: voegt hij zich bij de blanken of sluit hij zich aan bij Aboriginal strijders, die een oorlog tegen de blanken voorbereiden?

Mijn mening: Sloot naadloos aan op het vorige deel, wel neemt het een aantal jaren in beslag en lees je ver de volgende generatie van de families vanuit "Het land achter de horizon."

Het leest opnieuw heel fijn weg en je merkt ook dat de boeken een licht Christelijke inslag hebben. Persoonlijk heb ik daar niets mee maar het is totaal niet storend. De personages hebben diepgang en maken wel veel ellende mee, maar de emoties worden menselijk beschreven, het is net alsof je er zelf bij bent. Op naar het laatste deel van deze trilogie. Graag gelezen :-)

**** vier van de vijf sterren :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten