dinsdag 21 januari 2020

Gelezen: Winerhart: Lulu Taylor

Winterhart
Genre: Thriller
Jaar: 2019

Twee verhalen in twee verschillende tijden. Eentje in het heden en eentje in de koude winter van 1947. Het verhaal wat in het heden speelt gaat over Caitlin die denkt dat haar huwelijk succesvol is. Maar zowel zij als haar man lijken geobsedeerd door haar beeldschone vriendin Sara.
Een noodlottig ongeval zet haar leven maar ook dat van Sara op zijn kop. Was het huwelijk wel zo goed als het leek? Heel langzaam begint de waarheid uit te komen.

In 1947 krijgt Engeland te maken met een van de strengste winters zijn mensenheugenis. De bewoners van Kings Harcourt Manor raken afgesloten van de buitenwereld.
Voor Thomasina (Tommy) weduwe sinds het begin van de oorlog is het bijzonder zwaar. Haar hele familie lijkt op haar te leunen. Ze vindt troost bij haar kinderen en bij Fred, een vriend van haar broer. Maar als Barbara met haar dochtertje ook nog bij hen in huis komt, zet dat de familiebanden op losse schroeven.

De verhalen draaien om elkaar heen en worden per hoofdstuk gewisseld. Het heden en het verleden en veelal draait het verhaal rondom een landhuis van een rijke familie.
Het boek leest als een roman en doet de naam thriller geen eer aan. Het is meer een familiedrama en het wordt beleefd vanuit Caitlin en Tommy. Hoe zij in het leven staan en hoe zij de familie om zich heen ervaren. Het wordt tevens duidelijk dat de verhalen zich in diverse plaatsen in Engeland afspelen. De personages komen wel goed uit de verf en zijn voldoende uitgewerkt. Als lezer beleef je zaken vanuit hun gedachtenwereld, maar verloopt niet erg vlotjes allemaal.

Het boek en meer van de werken van deze schrijfster kunnen als teleurstellend worden ervaren omdat de verwachting hoog is. Het boek zelf wordt als thriller gezien, staat met dikke letters op de voorkant maar goed kijkende naar de rest van de cover ziet een sneeuwlandschapje er niet erg spannend uit. Daarom scoort het een onvoldoende. Het verhaal is meeslepend maar het ontbreekt aan de sensatie van op het puntje van de bank met ingehouden adem. Het is een zwak familiedrama waarbij heden en verleden op een enkel klein dingetje na samenkomen. Het einde was niet verrassend en het geheel erg voorspelbaar.

** sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten