maandag 30 december 2019

Gelezen: Perfecte resten: Helen Fields


Genre: thriller
Jaar: 2019

Luc Callanach is net vertrokken bij interpol. Hij wil zich graag bewijzen tegenover zijn nieuwe collega's met name Ava Turner.
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden wordt het verbrande lichaam van een vrouw aangetroffen. De enige overblijfselen zijn een paar tanden en een reepje stof.
De moordenaar weet zijn sporen perfect uit te wissen. Het team van Callanach en Turner staat voor een groot raadsel. Het duurt dan ook niet lang of er wordt nog een vrouw ontvoerd. Het team staat onder druk om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is.

Het eerste deel van een nieuwe serie rondom de rechercheurs Luc Callanach en Ava Turner.
Bij aanvang van het verhaal denkend, de zoveelste serie rondom een stel rechercheurs waardoor het mogelijk even kan duren voordat het verhaal samenhangend wordt. Wel is meteen duidelijk dat er haast geboden is in het onderzoek. Toch weet dit verhaal te boeien omdat de personages steeds interessanter beginnen te worden. De spanning onderling en hun levensverhalen zijn boeiend genoeg om door te lezen.

Het verhaal speelt zich af in Schotland maar geeft geen overdreven beschrijvingen van de omgeving. Aanvankelijk was de schrijfstijl wat oppervlakkig maar door toch even door te zetten was dit een prima boek en vooral de laatste bladzijden heel erg spannend.
Ondanks een aantal voorspelbare gebeurtenissen weet deze schrijfster de aandacht van de lezer vast te houden. Het maakt zeker nieuwsgierig naar een volgend deel ondanks dat er al zoveel thrillers zijn met dit thema. De personages maken het geheel boeiend zodat je graag wilt weten wat er in een volgend deel met ze gaat gebeuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten