zaterdag 19 augustus 2023

Gelezen: Nulpunt: Horst Enger

 









Genre: thriller

Jaar: 2020

Samenvatting:  De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.

Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?
Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht – en hij heeft de smaak nog maar net te pakken…

Mijn mening: Personages met een rugzak, die ze meedragen tijdens het verhaal. Dit soort thrillers mag ik heel graag lezen. De spanning is er wel meteen maar wordt naarmate het boek vordert opgevoerd. Als lezer heb je werkelijk geen idee wie de dader is. Goede dialogen, niet overdreven veel beschrijvingen over de omgeving waarin het zich afspeelt. Een klein nadeeltje zijn wel de straat- en plaatsnamen die het een klein beetje lastig maken. Het hoofd er goed bijhouden! Graag verder met het volgende deel!

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten