zondag 5 maart 2023

Gelezen: De erfenis: Gabriel Bergmoser

 









Genre: thriller

Jaar: 2021

Samenvatting: In De erfenis houdt een jonge vrouw zich schuil in een slaperig toeristenstadje in Noord-Queensland in een poging haar traumatische jeugd te ontvluchten. Maar wanneer ze op een gevaarlijk drugskartel stuit, kan ze zich niet langer gedeisd houden; waar anderen erover zouden zwijgen, ligt dat niet in Maggies aard.

Ze wordt gedwongen te vluchten en besluit naar Melbourne te vertrekken, waar ze hoopt antwoorden te vinden over haar moeder, haar verleden en de zonden van haar vader. Met een dubieuze agent als haar bondgenoot, de politie op haar hielen en een gevaarlijke motorbende achter zich aan, stapelen de problemen zich op.

Mijn mening: Op zich is het verhaal heel goed geschreven. Het wordt algauw duidelijk wat de beweegredenen van de hoofdpersonage zijn. Toch is het al met al een heel erg gewelddadig en bloederig geheel geworden. Het is eigenlijk een aaneenschakeling van gewelddadigheden. Andere thrillers ook wel maar bij deze vind het ik het een beetje teveel van het goede. Het bleek ook nog een vervolg op "Opgejaagd". Ik zal er niet graag aan beginnen. Ik verwacht eigenlijk weer een bloederig gewelddadige toestand. Daarom geen voldoende. 

** twee van de vijf sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten