dinsdag 20 december 2022

Gelezen: verleidelijk gevaar: Sandra Brown

 









Genre: thriller

Jaar: 2021

Samenvatting: Twintig jaar geleden pleegden vier mannen een bijna perfecte overval en maakten daarbij een half miljoen dollar buit. Maar toen ging alles mis: een van hen belandde in het ziekenhuis, een ander werd opgepakt en nummer drie werd vermoord. De vierde man, de vermoedelijke moordenaar, verdween spoorloos.

Jaren later probeert Arden Maxwell, de dochter van de man die de dans ontsprong, achter de waarheid over de verdwijning van haar vader te komen. Twee van haar vaders medeplichtigen houden haar scherp in de gaten: een corrupte officier van justitie en Ledge Burnet. Ledge was nog maar een rebellerende tiener toen hij werd meegesleept in de overval, en heeft nooit geloofd dat Ardens vader verantwoordelijk was voor de moord. Samen proberen ze de gebeurtenissen van toen te reconstrueren, maar de aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen gaat een steeds grotere rol spelen. Is het tijd om het verleden achter zich te laten en zich te richten op de toekomst?

Mijn mening: Al meer van deze schrijfster gelezen, dus lag mijn verwachting best wel hoog. Toch vond ik dit boek best wel een tegenvaller. Heden en verleden worden naast elkaar gezet, echter is het in sommige hoofdstukken niet helemaal duidelijk. Het verhaal blijft nogal hangen in verschillende scenario's van wat er gebeurd zou kunnen zijn. Als lezer raak je daarom de draad van het verhaal behoorlijk kwijt. De hoofdpersonen kunnen ook nog eens niet met elkaar door een deur, maar alles komt goed en dan komt er nog een portie seks bij kijken waardoor alles nog langer duurt. Pas op het allerlaatst wordt het een beetje spannend maar dan is de aandacht al verslapt. Erg jammer.

** twee van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten