dinsdag 14 juni 2022

Gelezen: De riten van het water: Eva Garcia Säenz de Urturi

 









Genre: Literaire thriller

Jaar: 2019

Samenvatting:  Inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.

Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.
Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water…

Mijn mening: Voorafgaand aan deze is aan te raden om "de stilte van de witte stad" eerst te lezen. In dit deel leer je de personages al kennen. Ook dit deel is een prachtig verhaal. Dat roep ik niet heel snel maar ben een groot fan van deze schrijfster. Het is een sfeervol verhaal met meerdere tijdlijnen. Best lastig zijn de Spaanse namen, maar op de één of andere manier weet het verhaal te boeien tot de laatste letter. 
De spanning wordt langzaam opgebouwd en uiteindelijk volgt er nog een verrassende gebeurtenis echt bijna op het einde. En opeens was het verhaal afgelopen. Ga dan ook graag verder in "de heren van de tijd."

***** vijf van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten