zaterdag 26 februari 2022

Gelezen: Vlijmscherp:

 









Genre: thriller

Jaar: 2003

Samenvatting: Agent Harry Doyle heeft na een aantal slopende jaren Moordzaken vaarwel gezegd en maakt nu deel uit van het speurhondenteam. Het lag in de bedoeling dat er wat meer orde en regelmaat in zijn leven zou komen, maar het tegendeel is waar. Zijn huis is veranderd in een operationele politiebasis, die hij en zijn gezin dag en nacht delen met minstens twee politiehonden die een zeer intensieve behandeling eisen.

Op een dag wordt Harry's assistentie ingeroepen bij de arrestatie van een misdadiger die zich in een woning heeft verschanst. De politie omsingelt het pand, maar de man weet te ontsnappen. In de kelder wordt echter het lijk van een vrouw gevonden. Net als zijn honden beschikt Harry over een uniek reukvermogen dat hem in staat stelt duizenden geuren te onderscheiden. Hij is slechts een fractie van een seconde in de buurt van de moordenaar geweest, maar dat was voor hem lang genoeg om diens geur op te vangen. Hij heeft iets geroken wat hij herkent, maar wat hij niet onmiddellijk kan thuisbrengen...

Als kort daarna nieuwe lijken worden gevonden omgeven door dezelfde vreemde geur - dringt een verschrikkelijk besef tot hem door...

Mijn mening: Soms tref je een boek in je eigen kast waarvan je niet eens wist dat je hem had. Deze was erg goed. Mooi geschreven met goed uitgewerkte personages die tot leven komen in je hoofd.

De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd en ook al weet je op een gegeven moment wie de dader is, dan wil je nog wel heel graag weten hoe het afloopt. Heel erg graag gelezen!

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten