woensdag 24 maart 2021

Gelezen: Het winterhuis: Judith Lennox

 










Genre: roman

Jaar: Nederlandstalige uitgave van 1997

Samenvatting: Europa wordt verscheurd door de Eerste Wereldoorlog en de wereld die Helen, Maia en Robin als kinderen hebben gekend, is voorgoed voorbij. De drie hartsvriendinnen groeien samen op het Engelse platteland op, vertellen elkaar geheimen in het winterhuis aan de waterkant en zijn ervan overtuigd dat hun vriendschap tegen alles bestand zal zijn en hun hele leven zal duren. Opgroeien betekent echter ook uit elkaar groeien, maar ondanks al het verdriet en de vreugde die het leven voor hen in petto heeft, blijft hun vriendschap intact.

Mijn mening: Een boek van 24 jaar oud maar net zo fijn wegleest. Dit meeslepende drama neemt je mee naar de jaren dertig tot aan het begin van de tweede wereldoorlog.

Hoe de vriendschap van drie vrouwen door verschillende gebeurtenissen in die tijd onder druk komt te staan door de beslissingen die zij in hun leven nemen. Een goed verhaal, dat ik heel graag gelezen heb. De personages komen tot leven in je hoofd waardoor je hun emoties heel goed kunt meevoelen.

Gegarandeerd een paar uur leesplezier!

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten