maandag 16 november 2020

Gelezen: De kluizenaar: Jorn Lier Horst

 









Genre: thriller

Jaar: 2004

Samenvatting: Buiten is het ijzig koud. Viggo Hansen zit thuis voor de tv. Hij is al vier maanden dood. De dood is zeer dicht bij William Wistings privéleven gekomen. Drie huizen naast het zijne wordt het lichaam aangetroffen van een man die voor zijn tv zit. Hij blijkt daar al vier maanden zo te zitten.

De politie treft geen sporen van geweld aan, maar Viggo Hansens dood is toch zeer verontrustend, omdat kennelijk niemand hem al die maanden gemist heeft. Eén journalist kan de zaak niet loslaten - Line, William Wistings dochter. Zij besluit te onderzoeken wat het levensverhaal is van de kluizenaar Hansen. 

Dan wordt er in het bos opnieuw een lichaam gevonden, wat de aanleiding vormt voor een van de grootste klopjachten in de Noorse politiegeschiedenis.

Mijn mening: Opnieuw heel graag gelezen. Het boek wordt beleefd vanuit de twee hoofdpersonen. Rechercheur Wisting en zijn dochter Line, die beiden met hun eigen zaak bezig zijn. 

Uiteindelijk blijken het moordonderzoek en het verhaal wat de journaliste Line wil gaan schrijven steeds dichter naar elkaar toe te komen. Net als je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, is het einde een verrassing. Mij heeft het beslist niet gestoord dat ik de boeken in een verkeerde volgorde heb gelezen. De uitleg voldoet prima!

**** vier van de vijf sterren :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten