dinsdag 8 oktober 2019

Gelezen: Fluisternetwerk: Chandler Baker



Genre: roman
Jaar: 2019
Samenvatting: Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.
Maar de wereld is veranderd, en de vrouwen bezien zijn promotie nu in een ander licht. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer zullen ze besluiten dat het genoeg is geweest.
Het besluit van Sloane en haar collega's zet een catastrofale beweging in gang in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen. 

Mijn mening: Op de achterzijde stond dat dit boek geschikt was voor de fans van Liane Moriarty.
Tijdens het lezen ontstond er irritatie voor het naamgebruik wat het heel lastig maakte om de aandacht erbij te houden. Omdat sommige voornamen veel op achternamen lijken en in sommige andere boeken juist steeds de achternamen worden gebruikt. Dit maakte het voor mij verwarrend.
Het onderwerp was echter serieus genoeg. Of de aantijgingen terecht waren blijft heel lang onduidelijk waardoor de nieuwsgierigheid blijft. Toch als sommige hoofdstukken starten vanuit een wij vorm die erg onduidelijk overkomt dwalen mijn gedachten steeds weg. Wie zijn die “wij” vrouwen in het algemeen of de hoofdpersonen? Afgewisseld met getuigenverklaringen naar een moordonderzoek blijft het een wat vaag geheel. Het einde was echter verrassend en in het nawoord werd de gebruikte “we” vorm toch duidelijk. Daarmee toch nog drie sterren want het is wel degelijk een heel actueel onderwerp wat sommige vrouwen meemaken op de werkvloer.


*** drie van de vijf sterren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten