zondag 8 september 2024

Gelezen: de burgerwacht: Ellen Lina

 









Genre: thriller

Jaar: 2022

Samenvatting: Kayleigh keert terug naar haar ouderlijk huis. Het dorp wordt geteisterd door een reeks overvallen en een burgerwacht beschermt de inwoners. Dan komt het gevaar dichterbij dan Kayleigh lief is… Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

Mijn mening: Het boek is in de eerste persoon geschreven. De hoofdstukken die in het verleden speelden kwamen heel plotseling en waren niet altijd even duidelijk. Toch weet het verhaal wel te boeien en leef je mee met een aantal bewoners van Berkendijk. Wel vond ik persoonlijk de gebeurtenissen een beetje teveel van het goede. Toch heb ik het wel graag gelezen want aan de schrijfstijl ligt het zeker niet.

*** drie van de vijf sterren:-) 

donderdag 5 september 2024

Gelezen: de spionne: Tess Gerritsen

 









Genre: thriller

Jaar: 2023

Samenvatting: Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring - allemaal gepensioneerde CIA-agenten - om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Mijn mening: Eigenlijk heb ik niet zoveel met spionageverhalen. Maar Tess Gerritsen is een van mijn favoriete schrijfsters dus toch in begonnen. Schrijven kan ze dus wel en uiteindelijk kreeg ik toch de smaak te pakken. De spionnen zijn namelijk op leeftijd. Alles wat in het heden gebeurde had toch te maken met het verleden. De hoofdstukken heden en verleden duidelijk afgewisseld. De spanning werd langzaam opgevoerd tot je het dan uiteindelijk niet meer weg kunt leggen. 

**** vier van de vijf sterren :-) 

maandag 2 september 2024

Gelezen: Je bent prachtig: Ann Napolitano

 









Genre: roman/familiegeschiedenis

Jaar: 2024

Samenvatting: Wanneer de introverte William Waters trouwt met de bruisende Julia Padavano, wordt hij als vanzelf opgenomen in haar chaotische, liefdevolle familie. Het is alsof de wereld om hem heen ineens verlicht wordt. Julia en haar drie zussen zijn onafscheidelijk: Sylvie, de dromer van de familie, is het gelukkigst met haar neus in een boek; Cecelia is een vrijgevochten kunstenaar; en Emeline zorgt geduldig voor hen allemaal.

Maar dan komt de duisternis uit Williams verleden naar boven, die niet alleen Julia's zorgvuldig uitgedachte plannen voor hun toekomst in gevaar brengt, maar ook de onwrikbare toewijding van de zussen aan elkaar. Het resultaat is een catastrofale familiebreuk die hun leven voor generaties verandert.

Mijn mening: Een heel goed in elkaar gezet familiedrama. Waarom neemt iemand een beslissing die meer levens op zijn kop zet? Deze vraag kwam in me op nadat ik het boek dichtgeslagen heb. Je leert in dit boek de personages en hun beweegredenen heel goed kennen. Dat maakt dit tot een mooi realistisch familiedrama. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik het graag gelezen heb. Bij de laatste hoofdstukken een klein traantje weggepinkt omdat ik mij zo goed kon verplaatsen in de laatste paar gebeurtenissen. Maar dat is heel persoonlijk en daar ga ik niet verder op in omdat ik dan teveel weggeef over de inhoud.

***** vijf van de vijf sterren :-)