dinsdag 25 april 2017

Gelezen: Sluipend gif: Corine Hartman

Sluipend gif
Genre: Psychologische thriller
Jaar: 2017
Samenvatting: Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Mijn mening: Diep onder de indruk van dit verhaal. Ik wil niet teveel over de inhoud zeggen.
Persoonlijk heb ik te maken gehad met psychische mishandeling. Het ongrijpbare staat tussen de regels in plaats van in het verhaal.  Dit boek zit zo knap in elkaar dat je aan het einde niet weet wie er het meest schuldig is. Ik heb er kippenvel van.. ..

***** vijf van de vijf sterren

zondag 23 april 2017

Gelezen: Jager: Lars Kepler

Joona Linna 6 - Jager

Genre: Thriller
Jaar: 2017
Samenvatting: Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.
Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Mijn mening: Het begin van het verhaal vond ik allemaal wat dubieus. Daardoor duurde het wel even voordat ik de draad te pakken kreeg. Wat ik miste was de diepgang in de personages.
De dader was redelijk voorspelbaar te noemen. Met een verrassing aan het einde maakte het nog tot een beetje spannend. Het wauw gevoel wat ik met een paar van de andere delen wel had, bleef daarom een beetje uit.

*** drie van de vijf sterren :-)

woensdag 19 april 2017

Gelezen: In de val: Karen Rose

In de val

Genre: Thriller
Jaar: 2016
Samenvatting: Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen. Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig. Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest. Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon. Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee. Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val. In de hoop Jenna daarin te kunnen laten lopen...


Mijn mening: Meteen meegezogen in het verhaal. Mooie personages en dialogen. De spanning wordt langzaam opgevoerd. Zowel in de relaties van de hoofdpersonen naar het vinden van de dader.
Daar houd ik wel van. Gegarandeerd een paar uur leesplezier.
Op het einde nog een kleine verrassing. Een aanrader!

**** vier van de vijf sterren :-)

maandag 10 april 2017

Gelezen: Zolang er leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen

Zolang er leven is

Genre: Roman
Jaar: 2016
Samenvatting: Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Mijn mening: Je hoeft niet eens het andere deel van dit tweeluik te hebben gelezen. Het is wel leuker. Veel namen ken je dan al. Het boek is actueel, humoristisch maar zeker ook heel erg serieus. Het leven van Hendrik Groen in een bejaardenhuis met de mensen om hem heen is dan ook een aanrader om eens te lezen!
Omdat ik zelf weleens met ouderen in aanraking kom, zeker veel herkenning!

***** vijf van de vijf sterren :-)