woensdag 16 augustus 2017

Gelezen: Spoor: Deon Meyer

Lemmer 2 - Spoor
Genre: Literaire thriller
Jaar: 2013 oorspronkelijk uit 2010
Samenvatting: De eerste wet van Lemmer: bemoei je nergens mee…
Maar wanneer Emma le Roux hem smekend aankijkt en wanneer het doel de middelen heiligt, mogen wetten soms overtreden worden. Dus zucht Lemmer eens diep en zegt ja op de vraag of hij mee wil rijden met een smokkeltransport van twee zeldzame zwarte neushoorns.
Foute beslissing! Want op een donkere, stoffige weg in Limpopo wordt opeens een Smith & Wesson 500 tegen zijn slaap gedrukt. Hij wordt geschopt, geslagen en ze stelen zijn Glock, die helemaal vol zit met zijn vingerafdrukken.
Die Glock wil hij terug. En hij wil wraak. Dus gaat hij op jacht naar de daders, daarbij een spoor van geweld achterlatend door het hele land, van Chizarira tot aan de Kaap. En aan het einde van zijn zoektocht zal niemand er ongeschonden vanaf komen…


Mijn mening: Op bijzondere wijze komen drie verhalen samen in het laatste verhaal. Met personages die je al hebt leren kennen uit andere boeken van deze schrijver.
Ik zeg er wel bij dat je je hoofd erbij moet houden om het allemaal te kunnen volgen omdat er ook een stuk politiek van Afrika in verwerkt is. Maar door de mooie personages is het wel goed te lezen! Fijne schrijfstijl, mooie dialogen, wel in serie lezen. Dat is nog veel leuker. Vier van de vijf sterren omdat ik het hier en daar iets teveel informatie vond hebben.

**** vier van de vijf sterren:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten