vrijdag 28 juli 2017

Gelezen: De Artemis Affaire: Deon Meyer

De Artemis affaire

Genre: Thriller
Jaar: 2006 (deze versie)
Samenvatting: Thobela 'Tiny' Mpayipheli, de held uit De Proteus diskette, besluit het recht in eigen hand te nemen wanneer zijn zoontje door een verdwaalde kogel wordt gedood bij een gewapende overval. De daders lopen door een blunder van justitie vrij rond. Thobela gaat naar hen op zoek en stuit hierbij op de gruwelijke realiteit van kindermisbruik in zijn land. Dat is een groot probleem en daders worden door niemand aangepakt. Hij besluit daarop ook deze slachtoffers te wreken. Zijn wraakacties blijven niet onopgemerkt in de pers en al snel krijgt de anonieme wreker de bijnaam Artemis, omdat een getuige een vrouw met een speer meent te hebben gezien op de plek waar een vermoorde pedofiel is gevonden.
De politie kan uiteraard niet passief toekijken en zet de ervaren inspecteur Benny Griessel op de affaire. Maar Griessel wordt geteisterd door persoonlijke problemen en heeft meer aan zijn hoofd dan uitvinden wie de mysterieuze persoon is die het opneemt voor de minst bedeelden in deze maatschappij. En wat zijn diens motieven? Een kidnapping van een kind leidt tot de ontknoping en een fataal einde...

Mijn mening: Het verhaal leest alsof je een film kijkt en het leest als een trein! Gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op. De personages komen echt tot leven en iedereen heeft zijn eigen probleem. Heden en verleden lopen door elkaar maar het is absoluut niet storend. De verschillende verhaallijnen en personen komen op een bijzondere manier bij elkaar. Tot het eind toe geboeid. Ik ben verkocht. Wat een geweldige schrijver!

***** vijf van de vijf sterren! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten