dinsdag 2 augustus 2016

Gelezen: Vermist: Ellen de Vriend

Vermist

Genre: Thriller
Jaar: 2016
Samenvatting: Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug... Soms verandert je leven in een fractie van een seconde. Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiƫle angstdroom. De zorgen en slapeloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost gezien te hebben, levend en wel.

Mijn mening: Het boek is geschreven in de ik vorm. Maar waar van personages wordt gewisseld is heel duidelijk. Het verhaal is aangrijpend. Erg meegeleefd met de hoofdpersoon van wie haar man wordt vermist. Gevoelens die de schrijfster beschrijft zijn levensecht.
Het verloop van het verhaal is uiteindelijk wel te voorspellen. Het einde kwam voor mij wel als een complete verrassing! Heel goed boek wat je zo uit hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten