maandag 25 juli 2016

Gelezen: Mr Mercedes: Stephen King

Mr. Mercedes

Genre: Thriller
Jaar: 2014
Samenvatting: Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing racet een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt.
Maanden later wordt politieagent Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de ‘Extra’ noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

Mijn mening: Zo anders dan alle andere boeken van Stephen King die ik gelezen heb. Het zijn de interessante karakters, dialogen en gruwelijkheden die het tot een boek maken, waarin je wilt blijven lezen. Toch twijfelde ik heel lang over hoeveel sterren ik het zou geven.
Het laatste stuk maakte het uiteindelijk goed. Op het puntje van de bank en met ingehouden adem. Beslist een aanrader! Ook voor mensen die niet van Stephen King houden! Op naar het vervolg!

***** vijf van de vijf sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten